zondag 20 januari 2013

TaalknapDe maand januari staat voor 'taalknap'. Elke klas krijgt hierbij een ICT-opdracht.

1ste leerjaar: We bekijken samen op de computer het prentenboek 'Meneer Big gaat naar de maan'. We delen het verhaal in stukjes. Elk groepje kinderen krijgt één stuk uit het verhaal. Van dat stuk wordt een mooie tekening gemaakt in TuxPaint. Nadien kijken we bij elkaar en vertellen we aan elkaar wat we tekenden. 
Het prentenboek vind je hier, klik maar op de prent:

 
2de en 3de leerjaar: Deze kinderen krijgen op de computer twee gedichtjes van verliefde monsters. In de gedichtjes staat een soort beschrijving van elk monster. De kinderen tekenen deze monsters zo goed mogelijk in Paint. Ze mogen erg veel fantasie gebruiken ook! Nadien plakt de juf de prent van het monster bij het gedichtje. Heel leuk!
 
4de leerjaar: We krijgen een leuk gedichtje op papier. We typen het over in Word en zorgen voor een gekke, leuke en kleurrijke opmaak. Verschillend lettertype, kleur, vorm, grootte enz. We maken er een leuk geheel van!
 
 
5de en 6de leerjaar: We maken een eigen stripverhaal online. Via een bepaalde website maken we een strip aan met zelfgekozen personages, voorwerpen, tekstballonnen enz. De website vind je door op het stripmannetje te klikken.